KAUNO R. NOREIKIŠKIŲ LOPŠELYJE – DARŽELYJE ,,SMALSUTIS“ TEIKIAMOS TOKIOS PASLAUGOS:
- ankstyvasis vaikų ugdymas – nuo 1,5 iki 3 m.;
- ikimokyklinis vaikų ugdymas – 3-5 m.;
- priešmokyklinis vaikų ugdymas – 6-7 m.;
- maitinimas adaptuojamas pagal vaiko poreikius (pvz. alergija), teikiamas papildomas maisto davinys (pvz.vaisiai);
- vaikų ugdymas gamtoje, lauke;
- įvairios vaikų išvykos, pramogos;
- rengiamos vaikams individualios ugdymo programos atsižvelgiant į individualius vaikų poreikius (pvz. gabiems vaikams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių);
- vaiko sveikatos priežiūra ir stiprinimas;
- tėvų švietimas;
- psichologo pagalba.
Psichologo veikla
Lopšelio – darželio psichologas įvertina vaiko galias ir sunkumus, nustato raidos ypatumus, asmenybės vystymosi problemas, specialiuosius ugdymosi poreikius, gerina vaiko adaptaciją darželyje, ugdo komunikavimo ir socialinę kompetencijas. Psichologinė pagalba lopšelyje – darželyje teikiama, kai į psichologą kreipiasi vaiko tėvai, mokytojai gavę tėvų (globėjų) sutikimą.
Meninio ugdymo pedagogo veikla
Organizuoja ir vykdo įvairius lopšelio – darželio bendruomenės renginius ir šventes, tris kartus per savaitę veda muzikinio ugdymo užsiėmimus, taiko įdomiausias ir patraukliausias muzikinio ugdymo formas atsižvelgdamas į individualius vaikų gebėjimus bei amžių, lanksčiai derina savo muzikinę veiklą su grupių veikla, rengia vaikus dalyvauti įvairiuose konkursuose, koncertuose ir projektuose. Inicijuoja bendrųjų lopšelio – darželio erdvių puošybos projektus.
Logopedo veikla
Darželyje teikiamos logopedo paslaugos. Logopedas įvertina vaikų kalbos raidos ypatumus, nustato kalbos ir komunikacijos sutrikimus, juos šalina, siūlo skirti specialiąją pedagoginę pagalbą, numato jos tikslus ir uždavinius, bendradarbiauja ir konsultuoja tėvus bei pedagogus aktualiais vaiko kalbos raidos, kalbos neišlavėjimo ar sutrikimų prevencijos ir jų šalinimo, specialiosios pedagoginės pagalbos tiekimo klausimais.
Dietisto veikla
DIETISTAS – organizuoja ir prižiūri vaikų maitinimą, skatina sveikos mitybos įgūdžių formavimą, sudaro perspektyvinius valgiaraščius ir kasdieninius valgiaraščius – reikalavimus, rengia patiekalų receptūras ir technologinius aprašus, kontroliuoja gaunamų maisto produktų kokybę, vykdo maisto ruošimo ir maitinimo organizavimo grupėse priežiūrą, atsako už įstaigos patalpų ir aplinkos sanitarinę būklę bei geros higienos praktikos taisyklių viešojo maitinimo įmonėse taikymą. Teikia racionalios ir sveikos mitybos metodines konsultacijas darbuotojams, vaikų tėvams (globėjams) ir rūpintis šios informacijos sklaida darželio bendruomenei (darželio) stenduose, renginiuose, tėvų susirinkimuose ir pan.